top of page

HappyZorg

Happy zorg.jpg

Mijn moeder is 93 en zoals de meeste van haar leeftijd is ze heel kwetsbaar. Haar koppie doet het gelukkig nog goed, maar de laatste paar maanden is ze regelmatig gevallen. Eerst doordat ze iets probeerde op te pakken, later omdat ze moe was aan het einde van de dag en recentelijk omdat ze niet meer op haar benen kon staan.

Mijn moeder is altijd actief geweest en zeer zelfstandig. De snelle neerwaartse spiraal was voor haar en ook ons, als kinderen, een moeilijk proces. 
Na elke val moest mijn moeder weer meer zelfstandigheid opgeven en onze zorgen werden steeds groter. Ze wou niet naar een verzorgingstehuis, zette alles op alles om thuis te kunnen blijven.
En dat is ook gelukt…. Want daar waren 5 lieve vrouwen van Happy Zorg die met hart en ziel ervoor hebben gezorgd dat mijn moeder thuis kon blijven tot het echt niet meer ging. 
Natalie, de ‘aanvoerster’ had 5 jaar geleden al eens voor mijn moeder gezorgd nadat de heup uit de kom ging. 
Nathalie heeft altijd contact met mijn moeder gehouden. Dat hoefde ze niet te doen, maar dat deed ze wel. En hoe waardevol dat was bleek afgelopen maanden. 
Het was geweldig hoe mijn moeder door hen geholpen werd. Nooit was iets te veel en alles werd met liefde gedaan. Mede dankzij de Happy dames lukte het mijn moeder toch om nog thuis te blijven.
Helaas is mijn moeder anderhalve week geleden toch naar een verpleeghuis gegaan. Het ging echt niet meer…

Vorige week heb ik, als dank voor alle zorg voor mijn moeder,  Natalie Drobé en haar team een workshop ‘zakelijk tekenen’ gegeven. Ik heb ze eerst de basis geleerd hoe je simpel en functioneel je verhaal of boodschap kan tekenen.
Vervolgens hebben ze gezamenlijk een tekening gemaakt over hun team: Wat maakt hun team nu zo speciaal?
Deze tekening hebben ze op papier getekend, ik heb het digitaal voor ze in één poster gemaakt. Een mooi en waardevol resultaat.
Happy Natalie, Happy Roos, Happy Indy, Happy Jet en Happy Eva…. Voor mijn moeder en ons zijn jullie de afgelopen periode van onschatbare waarde geweest.

Ik hoop dat de politiek eens minder gaat kijken hoe je de zorg als bedrijf kan inrichten (waar concurrentie moordend is gebleken en lucratieve bedrijven flink geld verdienen) en meer zich gaat richten (en investeren) op de mensen die het echte werk doen!

bottom of page