top of page

wie ben ik?

IMG_4062 (1).JPG

Ik ben Ellen van Heijst en heb vele jaren in de gezondheidszorg gewerkt. Ik ben werkzaam geweest als longfunctieanalist bij het UMCG, als hoofd van de Astma/COPD-dienst en opleidingscoördinator bij Certe en als relatiemanager bij het wetenschappelijk instituut GPRI. 

 

Ik moest regelmatig rapporten of verslagen schrijven. De administratieve druk in de zorg is een drama en steeds vaker probeerde ik mijn boodschap of verhaal meer visueel te presenteren. Dat kostte mij minder tijd, mijn collega's werden hier blij en geïnspireerd van en we kwamen tot effectievere communicatie! 

Sinds september 2021 hou ik me volledig bezig met het visualiseren van belangrijke boodschappen en geef ik hierin trainingen.

communicatie tekenaar

 

Ik ben geen kunstenaar en pretendeer dit ook niet te zijn. Ik probeer vooral een tekening krachtig te laten zijn in z’n eenvoud. Dat is mijn kracht. En ik geloof in de kracht van de tekeningen als communicatiemiddel. Het helpt lastige informatie kernachtig, eenvoudig en aansprekend over te brengen. 

Voor een praatplaat probeer ik samen met de opdrachtgever de rode draad te zoeken en de essentie van het verhaal te vatten. Gezamenlijk komen we vaak tot mooie ideeën en metaforen. 

Mijn tekeningen zijn simpel, veel details zul je bij mij niet aantreffen.

Kleur gebruik ik alleen als het ook een functie heeft. Zo kan ik het beste de verbanden visueel maken.  

Naast het zelf tekenen vind ik het ook ontzettend leuk om anderen te leren hun eigen visual te maken. 

Veel mensen denken dat ze niet kunnen tekenen. Maar juist met eenvoudige hulpmiddelen kunnen mooie resultaten worden bereikt.

En juist de imperfectie laat de tekening leven en laat zien wat de essentie is!

Ellen van Heijst

IMG_1796_edited.jpg
bottom of page