top of page

Praatplaat

Een praatplaat (of visual) is geen kunstwerk, maar een communicatiehulpmiddel. 

Een praatplaat helpt om lastige informatie eenvoudig en aansprekend weer te geven. Dankzij de praatplaat wordt de kern visueel vastgelegd, waardoor dat stoffige jaarplan, strategisch beleidsdocument, werkproces of veranderplan niet in een la verdwijnt, maar echt gaat leven.

Het helpt je als verteller je verhaal kernachtig over te brengen en het helpt de ontvanger snel scherp te krijgen waar het om gaat.

Ook kan een praatplaat helpen om discussiepunten boven water te krijgen en te komen tot een gedeeld beeld.

Praatplaten kan je inzetten in veel situaties: voor een pitch, presentatie van beleid, jaarplan, stand-van-zaken, strategie of uitleg van een ingewikkeld onderwerp. 

Daarnaast kan een praatplaat een mooi marketinginstrument zijn waarmee je potentiele klanten kunt bereiken.

Soms is de praatplaat heel eenvoudig en soms zijn er vele kleine tekeningen in één grote, of zelfs meerder tekening. Afhankelijk van wat je nodig hebt, zijn er uitgebreidere en minder uitgebreide opties denkbaar.

Aan de hand van jouw wensen maak ik graag een offerte voor je.

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

en kijk bij 'portfolio'

IMG_5401.PNG

Mijn werkwijze
  1. We starten met een ontwerpsessie. Ik doe dit door (liefst fysiek) samen met jou of in een werkgroep, op zoek te gaan naar het onderwerp, het doel, de doelgroep en de vragen die er moeten worden beantwoord. We eindigen deze sessie met een ontwerpschets.  

  2. Daarvan maak ik een concepttekening

  3. Na de eerste versie zijn er volop mogelijkheden voor het geven van feedback. Ik vind het belangrijk dat de tekening aan jouw wensen voldoet. 

  4. Je krijgt de tekening aangeleverd in vectoren. Hierdoor is het beeld altijd scherp.

  5. indien gewenst krijg je all tekeningetjes apart aangeleverd zodat je deze los kan gebruiken.

Interactief

Naast tekst en beeld kan ik ook interactieve elementen zoals linkjes naar websites of documenten toevoegen.

Op deze wijze wordt de praatplaat levendiger en krijgt het nog meer verdieping.

 

Wat opdrachtgevers zeggen...

Ellen heeft een praatplaat over mijn proefschrift gemaakt. Bij ons eerste telefonisch contact legde ze haar werkwijze duidelijk uit. De ontwerpsessie kon op korte termijn plaatsvinden en hielp mij als onderzoeker om mijn kernboodschap te formuleren. Hierna was er nog voldoende ruimte om feedback te geven en tot het gewenste eindresultaat te komen. Ik heb de samenwerking met Ellen als prettig ervaren en ben erg blij met de praatplaat als onderdeel van mijn proefschrift!

Sjoukje Bouma,

Onderzoeker Toegepast Gezondheidsonderzoek UMCG

Ik heb de samenwerking met visualPOWER050 als zeer prettig ervaren. Het was een uitdagende klus om een geslaagd revalidatieproces vanuit het perspectief van mensen met pijn in kaart te brengen. Ellen kon goed luisteren en mijn boodschap op de juiste manier vertalen naar een tekening. Ik ben erg tevreden met het resultaat! Deze zal binnenkort in een internationaal tijdschrift worden gepubliceerd.

Anneke Beetsma

PhD dept. of Rehabilitation Medicine 

Wat ik bijzonder fijn aan de samenwerking met Ellen vindt is dat ze goed doorvraagt naar de kern van de tekening. Is het zo leesbaar voor de doelgroep? Vat het zo de kern samen? Wat wil je er mee beogen? Op deze manier loop je het proces door de ogen van de ontvanger en dat maakt het eindresultaat sterker. En geeft tegelijkertijd nieuwe inzichten over eigen doelstellingen en activiteiten. 

Ellens werk is dus zoveel meer dan een tekening.

 

 

Jurriën de la Vieter

Programmamanager a.i. SchoolpleinNoord

Ellen, je hebt onze opleiding op een prachtige manier in beeld gebracht; de master Circulaire economie van de HAN in één sprekende visual!

De visual gaat ons helpen bij onze voorlichtingsbijeenkomsten over de master. Belangstellenden en bezoekers van onze open avonden en de website krijgen zo op een aansprekende manier informatie over het veelzijdige programma van onze opleiding. Maar dat niet alleen. Je bent ook als gasttrainer betrokken bij onze opleiding en inspireert studenten om visueel te communiceren over duurzaamheid en circulaire economie. Het is knap hoe snel en kernachtig jij de master wist te vangen in beelden terwijl ons programma voor jou niet bekend was. Dát en de prettige, persoonlijke manier waarop jij met ons samenwerkt, maken dat wij nog lang gebruik hopen te maken van jouw talent en deskundigheid. Veel dank!

 

Namens het team van de master Circulaire economie van de HAN,

Ellen Burger

Door de praatplaat kregen wij nog duidelijker in de werksessies van ons actieonderzoek wat de kern is van onze opgehaalde resultaten, en dus de boodschap die we over willen brengen. De aanscherping via de tekening hielp ons ook hierin onze gedachten te structureren, en dat is fijn bij complexe vraagstukken zoals het begeleiden van vrouwelijke statushouders naar werk.

Ook vond ik de afstemming met Ellen heel prettig, zowel in aanwezigheid tijdens de bijeenkomsten als de uitwerking van de tekening achteraf. De praatplaat wordt nu al gebruikt!

 

Suzanne van Hees, Onderzoeker lectoraat Arbeid en gezondheid, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Ellen is snel, creatief en vindingrijk.

Ze weet als geen ander een zee van woorden te duiden met een kernachtige vrolijke tekening, waarin de boodschap direct helder is en de details een glimlach op ieders gezicht brengen. 

Marieke Vegt

Directeur Cultuurzaam

IMG_5407.JPG

nou heb ik zo hard gewerkt aan dit beleidsstuk

...maar hoe zorg ik dat mijn collega's het begrijpen

...en geen uren eraan kwijt zijn

... en de kern van mijn verhaal onthouden?

kijk, dit zijn de belangrijkste punten voor dit jaar

ik voel me meer betrokken

we krijgen hierdoor inspirerende discussies

bottom of page