top of page

Het huisartseninfarct

Huisartseninfarct poster.jpg

Deze poster mag gedeeld en geprint worden.

JPEG

Word wakker… zo dadelijk zijn er geen huisartsenpraktijken meer….

Deze zin trof me in de uitzending ‘huisartseninfarct’ van Zembla - BNNVARA . Een prachtige uitzending over de alsmaar groeiende problemen van de huisartsen. Dit onderwerp gaat me erg aan het hart.

Ik ben zelf geen huisarts, maar ken privé en beroepsmatig er velen. En overal hoor ik hetzelfde: wat is het huisartsenvak een mooi beroep, maar al jaren krijgt de huisarts er steeds meer taken bij, is de stapel formulieren die ingevuld moeten worden als maar groter geworden en worden steeds moeilijkere patiënten op het bordje van de huisarts gelegd. Hierdoor dreigen steeds meer huisartsen er onderdoor aan te gaan. De huisartsen (en hun personeel) zijn aan het verzuipen! Er dreigt een ernstig tekort aan huisartsen, een waar infarct.

Ik maak me hier grote zorgen over.

En de politiek? Hoe kan het toch dat de bureaucratie niet is afgenomen? Hoe kan het dat er nog steeds marktwerking is, dat we met elkaar moeten concurreren? Terwijl al zo vaak is bewezen dat dit NIET goed is. Wanneer gaat de politiek nu eens verstandige keuzes maken?

Ik vond de uitzending van Zembla erg indrukwekkend, een aanrader! Ik heb geprobeerd de inhoud te visualiseren. Zowel de uitzending als mijn tekening eindigt niet heel positief. “We zien geen licht aan de horizon” … en licht is iets wat we zo hard nodig hebben.

 

bottom of page