top of page

visual (praatplaat)

A visual (or praatplaat) is not a work of art, but a communication tool. 

A visual helps to display difficult information in a simple and appealing way. Through the visual, the core is visually recorded, so that any dusty annual plan, strategic policy document, work process or change plan does not disappear, but really comes to life.

It helps you telling your story concisely and it helps the receiver to understand.

A visual can also help to surface discussion points and to achieve a shared image .

You can use visuals in many situations: for a pitch, a presentation of policy, an annual plan, a strategy or an explanation of a complicated subject. 

In addition, a visual can be a nice marketing tool that will help you to reach potential  customers.

Sometimes the visual is very simple and sometimes there are many small drawings needed in one large, or even several drawing. Depending on what you need, more extensive and less extensive options are conceivable.

I would be happy to make a quote for you based on your wishes.

and look at 'portfolio'
IMG_5401.PNG

My method

  1. We start with a design session. I do this (preferably physically) together with you or in a working group, by looking for the subject, the goal, the target group and the questions that need to be answered. We end this session with a design sketch.   

  2. I'll make a concept drawing.

  3. After the first version, there are plenty of opportunities to give feedback. I think it is important that the drawing meets your wishes. 

  4. You will receive the drawing in vectors. As a result, the image is always sharp.

Interactive

In addition to text and images, I can also add interactive elements such as animations, videos and sound. In this way the visual becomes more lively and gets even more depth.

 

Wat opdrachtgevers zeggen...

Ellen heeft een praatplaat over mijn proefschrift gemaakt. Bij ons eerste telefonisch contact legde ze haar werkwijze duidelijk uit. De ontwerpsessie kon op korte termijn plaatsvinden en hielp mij als onderzoeker om mijn kernboodschap te formuleren. Hierna was er nog voldoende ruimte om feedback te geven en tot het gewenste eindresultaat te komen. Ik heb de samenwerking met Ellen als prettig ervaren en ben erg blij met de praatplaat als onderdeel van mijn proefschrift!

Sjoukje Bouma,

Onderzoeker Toegepast Gezondheidsonderzoek UMCG

Ik heb de samenwerking met visualPOWER050 als zeer prettig ervaren. Het was een uitdagende klus om een geslaagd revalidatieproces vanuit het perspectief van mensen met pijn in kaart te brengen. Ellen kon goed luisteren en mijn boodschap op de juiste manier vertalen naar een tekening. Ik ben erg tevreden met het resultaat! Deze zal binnenkort in een internationaal tijdschrift worden gepubliceerd.

Anneke Beetsma

PhD dept. of Rehabilitation Medicine 

Wat ik bijzonder fijn aan de samenwerking met Ellen vindt is dat ze goed doorvraagt naar de kern van de tekening. Is het zo leesbaar voor de doelgroep? Vat het zo de kern samen? Wat wil je er mee beogen? Op deze manier loop je het proces door de ogen van de ontvanger en dat maakt het eindresultaat sterker. En geeft tegelijkertijd nieuwe inzichten over eigen doelstellingen en activiteiten. 

Ellens werk is dus zoveel meer dan een tekening.

 

 

Jurriën de la Vieter

Programmamanager a.i. SchoolpleinNoord

Ellen, je hebt onze opleiding op een prachtige manier in beeld gebracht; de master Circulaire economie van de HAN in één sprekende visual!

De visual gaat ons helpen bij onze voorlichtingsbijeenkomsten over de master. Belangstellenden en bezoekers van onze open avonden en de website krijgen zo op een aansprekende manier informatie over het veelzijdige programma van onze opleiding. Maar dat niet alleen. Je bent ook als gasttrainer betrokken bij onze opleiding en inspireert studenten om visueel te communiceren over duurzaamheid en circulaire economie. Het is knap hoe snel en kernachtig jij de master wist te vangen in beelden terwijl ons programma voor jou niet bekend was. Dát en de prettige, persoonlijke manier waarop jij met ons samenwerkt, maken dat wij nog lang gebruik hopen te maken van jouw talent en deskundigheid. Veel dank!

 

Namens het team van de master Circulaire economie van de HAN,

Ellen Burger

Door de praatplaat kregen wij nog duidelijker in de werksessies van ons actieonderzoek wat de kern is van onze opgehaalde resultaten, en dus de boodschap die we over willen brengen. De aanscherping via de tekening hielp ons ook hierin onze gedachten te structureren, en dat is fijn bij complexe vraagstukken zoals het begeleiden van vrouwelijke statushouders naar werk.

Ook vond ik de afstemming met Ellen heel prettig, zowel in aanwezigheid tijdens de bijeenkomsten als de uitwerking van de tekening achteraf. De praatplaat wordt nu al gebruikt!

 

Suzanne van Hees, Onderzoeker lectoraat Arbeid en gezondheid, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

IMG_5407.JPG

I have worked so hard on this policy paper

...but how do I make sure my colleagues understand

...and don't waste hours on it

... and remember the core of my story?

look, these are the most important points for this year

I feel more involved

We have more inspiring discussions because of this

bottom of page